Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Karayalçın, Zeytinli'deki panelde konuştu

Karayalçın, Zeytinli

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, partisinin Balıkesir'in Edremit İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Türkiye nereye gidiyor?”

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, partisinin Balıkesir’in Edremit İlçe Örgütü tarafından düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Türkiye nereye gidiyor?” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından Edremit- Zeytinli Mahallesi’ndeki bir çay bahçesinde “Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Türkiye nereye gidiyor?” konulu panel düzenlendi.
Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın’ın konuşmacı olarak yer adlığı panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş’ünde katıldığı panelde konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, ülkenin çok önemli günlerden geçtiğini belirterek, ileriki günlerde Türkiye’yi sıkıntılı günlerin beklediğini ileri sürdü.
Türkiye’nin dış politika ve ekonomi yönetimini de eleştiren Karayalçın, “Türkiye’nin ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışında Atatürkçü bir dış politikası vardı. Göreve gelen tüm hükümetler bu Atatürkçü dış politikadan vazgeçmediler. Ancak AK Parti iktidarı Atatürkçü dış politikayı tamamen terk etti. Artık komşularımızda barıştan söz etmek nerdeyse imkânsız hale geldi. Komşuluk ilişkilerimiz durma noktasına geldi” diye konuştu.
Ekonomi politikaları ile vatandaşın kandırıldığını dile getiren Karayalçın, Türkiye’de devletin dış borcunun azaldığını ancak, devletin tüm yatırımları özel sektöre yaptırdığını ve özel sektörün dışa borçlu ve bağımlı hale geldiğini ifade etti.
CHP’deki kurultay sürecini de değerlendiren Karayalçın “CHP kendi içinde sorunlarını konuşmaktan tartışmaktan çekinmez. Bu kurultayda da demokrat bir şekilde herkes fikrini ifade edecek. Sizlerde bizleri eleştirin, ama lütfen desteğinizi esirgemeyin” diyerek sözlerine ekledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı